Ermita de Santa Caterina
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Ermita de Santa Caterina (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Ermita de Santa Caterina (Foto: Viquipèdia, 2012)

Torroella de Montgrí - Ermita de Santa Caterina (Foto: Viquipèdia, 2009)

Situació Pista forestal des de la carretera entre Ullà i l'Escala
Situada als peus del Montgrí, va ser fundada cap a l'any 1390 per frares procedents de Montserrat. Va gaudir de gran popularitat durant els segles XVII i XVIII, època a la qual pertany la major part de les construccions que ens han pervingut. A l'edifici original s'hi van afegir dues naus laterals així com la casa de l'ermità i l'hostatgeria. Al retaule hi ha la data de 1702, la mateixa que a la llinda de la porta principal. Es van fer obres de restauració a començament del segle XX, promogudes per l'indiano Pere Coll i Rigau.

Segons sembla, aquesta ermita va ser la font d'inspiració de la famosa novel·la Solitud, de Víctor Català, pseudònim de l'escriptora Caterina Albert.