Castell d'Albons
(Albons - Baix Empordà)

Albons - Castell

Albons - Castell

Albons - Castell

Situació Plaça Major
El castell i l'església d'Albons són dos edificis aïllats, separats per un pati, però que formen un continu visual contemplats des de la plaça Major. L'edifici actual és un gran casal de planta i dos pisos, fruit de les modificacions dutes a terme al llarg dels segles XVII i XVIII. El pati està tancat amb un mur obert amb un gran portal adovellat de punt rodó, que podria datar-se als segles XIV-XV.

Està documentat des de l'any 1170. A l'edat mitjana va pertànyer a la família Des Torrent. L'any 1272 va passar a ser senyoria directa de la corona. L'any 1311 va ser venut pel rei Jaume II al comte d'Empúries, el qual va fer fortificar el poble. Va passar posteriorment a dependre dels Orriols i als seus successors, els Foixà. A partir del segle XVI va pertànyer als Vallgornera.