Capella de Santa Maria del Mar
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Capella de Santa Maria del Mar

Torroella de Montgrí - Capella de Santa Maria del Mar (Foto: Bestiasonica, 2013)

Torroella de Montgrí - Masia annexa a la capella de Santa Maria del Mar

Situació Camping Castell Montgrí
Santa Maria del Mar o dels Masos, antigament Santa Maria del Càrcer, està adossada a una masia que en l'actualitat est troba integrada dins el Càmping Castell Montgrí. Per les troballes descobertes a les prospeccions de 1960, sembla que havia estat una antiga vil·la romana. Probablement va ser en època paleocristiana quan es va construir la primera capella, que donaria continuïtat a una cel·la monàstica depenent del monestir d'Amer. L'església, dedicada a Santa Maria, està documentada des de 1187. L'edifici actual és fruit d'una refecció molt posterior, probablement del segle XVII, amb reformes contemporànies.

A la masia, actual allotjament dels treballadors del càmping es pot veure clarament, en una llinda, la data de 1770.