Capella de Sant Antoni
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Capella de Sant Antoni, interior (1) (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Capella de Sant Antoni, interior

Torroella de Montgrí - Capella de Sant Antoni, interior (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Plaça de la Vila
Tot i que la construcció d'aquesta capella es remunta al segle XIII (està documentada des de l'any 1305), quan Torroella va esdevenir vila reial, el seu aspecte actual és fruit de la reforma efectuada al segle XVIII, quan es va reformar completament la façana, eliminant els porxos i bastint l'espigat campanar d'espadanya que ara la caracteritza. En aquesta reforma es van utilitzar els materials del frontis antic. En la mateixa reforma, es va amagar l'estructura de la coberta i es va construir el cor. De l'edifici antic en resta la nau, coberta amb volta d'aresta. És molt cridaner el contrast entre l'aparell del frontis, fet amb carreus ben tallats i enfilats, i el de la façana lateral, de maçoneria. La porta de la façana lateral va ser-hi oberta als anys vuitanta aprofitant algunes de les pedres d’un portal de l’enderrocada casa Segarra.

Actualment està dessacralitzada i des de 1985 s'utilitza com a sala d'exposicions.