Plaça de la Vila
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Plaça de la Vila

Torroella de Montgrí - Plaça de la Vila (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Plaça de la Vila
L'eixample de Torroella, més enllà del clos fortificat del castell i l'església, s'inicia a cavall dels segles XIII i XIV i representa en l'actualitat el millor exemple de la comarca com a traçat de vila medieval, molt poc alterat pel pas dels segles. Va ser en aquesta mateixa època que es va urbanitzar la plaça de la Vila, una plaça porticada des dels seus orígens, malgrat que molts edificis van ser reformats entre els segles XVI i XVIII. Entre els edificis més destacats hi ha la Casa de la Vila, la capella de Sant Antoni i diverses cases senyorials, algunes amb finestrals gòtics o renaixentistes.