Can Quintana
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Can Quintana

Torroella de Montgrí - Can Quintana (Foto: Albert Esteves, 2015)

Torroella de Montgrí - Can Quintana (Foto: Kippelboy, 2011)

Situació Carrer Ullà, 29
Gran edifici senyorial que ocupa un gran solar, amb jardí, i que actualment allotja les dependències del Museu de la Mediterrània. La seva estructura i fesomia actual correspon als segles XVI-XVIII però ha anat patint diverses reformes i ampliacions posteriors. La darrera gran reforma va produir-se a començament del segle XX i va ser dirigida per Rafael Masó.

La família Quintana va ser una de les més importants nissagues del poble. La seva figura més destacada va ser Albert de Quintana i Combis (1834-1907), destacat polític i poeta de la Renaixença.