Casa Hospital
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Casa Hospital

Torroella de Montgrí - Casa Hospital (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer Major, 41
Gran casalot urbà construït al segle XVI i modificat al XVIII (en una finestra hi ha la data de 1733). Està bastit amb un aparell a base de carreus carejats, de mida grossa. Cal destacar el portal adovellat de mig punt, molt ben tallat i dues finestres. Una d'elles presenta relleus d'àngels, testes en mitges llunes i els busts d'un home i una dona. L'altra finestra destacable és de llinda recta motllurada, amb guardapols.

Al segle XVII la casa va pertànyer a un notari, la filla del qual es va casar amb Jaume Hospital, originari de Sant Pere Pescador, i ha estat de la mateixa família fins als nostres dies.