Església de Sant Martí
(Fontanilles - Baix Empordà)

Fontanilles - Església de Sant Martí

Fontanilles - Església de Sant Martí (Foto: Eloy Guirao, 2019)

Fontanilles - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer de l'Església
Va ser consagrada pel bisbe de Girona l'any 965. Cap a la fi del segle XII era possessió de la canònica agustiniana d'Ullà.

És un edifici d'una sola nau, coberta amb volta apuntada, i capçada amb un absis semicircular, obra probablement del segle XII. Tot el volum va ser sobrealçat cap al segle XVII, transformant radicalment la fesomia original. També en època tardana es van afegir capelles laterals als dos costat de la nau, cobertes amb volta d'aresta, i també una sagristia. Igualment, es va modificar el frontis i s'hi va construir el campanar d'espadanya, de quatre ulls. La porta actual, d'arc rebaixat, és del segle XVIII.