Carrer Major
(Torroella de Montgrí-L'Estartit - Baix Empordà)

Torroella de Montgrí - Carrer Major

Torroella de Montgrí - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer Major
El nucli medieval de Torroella formava un petit clos emmurallat, al voltant de l'església i del Palau Reial. Amb ell desenvolupament econòmic i demogràfic iniciat a partir dels segles XIII i XIV van començar a dibuixar-se els carrers del nou eixample que s'anava obrint pas cap a la banda de migdia. Cap als segles XV-XVI el carrer més important de la vila era el carrer Major, un llarg carrer, estret i rectilini, al qual s'hi abocaven les façanes de les cases més senyorials. Moltes d'elles s'han conservat amb tot el seu esplendor i ens han deixat mostres molt notables de portals i finestres de gran interès històric i escultòric.