Casa Prat de la Riba
(Castellterçol - Moianès)

Castellterçol - Casa Part de la Riba

Castellterçol - Casa Part de la Riba (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Plaça Prat de la Riba, 7
InterèsEspecial interès Interessant
En aquesta casa va néixer i va morir Enric Prat de la Riba (1870-1917), primer president de la Mancomunitat de Catalunya. Els Prat de la Riba estan documentats des del segle XVI. La casa, antigament Can Padrós, va passar a la seva propietat pel matrimoni de Josep Prat de la Riba amb Valentina Padrós i Passarell. El doctor Padrós la va reformar l'any 1800, data que podem veure a la façana en números romans. L'edifici actual és fruit de la unió de dues cases, tal com es dedueix del plec que fa la façana. Té portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. Està decorada amb esgrafiats de tipus geomètric. A la part posterior hi ha un jardí.

L'interior de la casa ha estat habilitat com a museu. S'hi pot veure, entre altres objectes personals, la reconstrucció del despatx que Prat de la Riba tenia a Barcelona.