Convent de les Carmelites (Residència Brugarolas)
(Castellterçol - Moianès)

Castellterçol - Convent de les Carmelites

Castellterçol - Convent de les Carmelites (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Ctra. de Granera, 41 - Plaça de Brugueroles
Va ser creat per Josep Brugarolas i Palau com a Hospital i Casa de Beneficència. Modernament ha estat habilitat com a residència per a la gent gran. És un edifici de grans dimensions, de planta rectangular, construït al voltant d'un pati central, on hi ha un pou. La façana principal està flanquejada per doc cossos més alts, a mode de torres. Les obertures tenen llindes d'arc rebaixat, fetes de maó vist.

A l'entrada del recinte hi ha una placa amb la següent inscripció D. Jose Brugarolas i Palau. Nacido en Castellterçol el 24 de 1779. Murió en Valencia el 2 de Marzo de 1851. Fundó esta casa de beneficiencia con el fin de socorrer a los pobres de esta villa que por su edad o estado físico no sean capaces de proveer a su subsistencia. En septiembre de 1860 empezó su construcción y se hizo su inauguración solemne y definitiva el dia 3 de noviembre de 1867.