Carrer de Sant Llogari
(Castellterçol - Moianès)

Castellterçol - Carrer de Sant Llogari (Foto: Albert Esteves, 2015)

Castellterçol - Carrer de Sant Llogari, can Vilanova

Castellterçol - Carrer de Sant Llogari, can Vilanova (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer de Sant Llogari
Amb el creixement de la població al segle XVII, mercès al desenvolupament de la indústria tèxtil i dels pous de glaç, es va urbanitzar el carrer de Sant Llogari, que s'estén en direcció a ponent fins a tocar la mateixa muntanya.

Constitueix un carrer de gran interès, que conserva en bona part l'aspecte que devia tenir als segles XVII i XVIII. Cal destacar que la restauració de moltes de les cases antigues s'ha fet de manera molt respectuosa i s'han conservat en gran part els elements de façana originals. Això es fa ben palès al conjunt de cases que s'estenen al final del carrer, on els elements originals s'han complementat amb altres de moderns que els imiten, mantenint una imatge unitària i harmònica. Portals adovellats o de llinda monolítica, finestres emmarcades amb pedra motllurada, es poden veure a gairebé totes les façanes. Cal destacar un finestral lobulat, de tradició gòtic-renaixentista.