Capella de Sant Gaietà de la Ginebreda
(Castellterçol - Moianès)

Castellterçol - Capella de Sant Gaietà

Castellterçol - Capella de Sant Gaietà (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí que surt del ctra. de Moià, km 33
Petita capella rural situada prop del mas de la Ginebreda, al qual està vinculada. Està dedicada a sant Gaietà, patró de l'antiga indústria del gel. En un dels murs laterals hi ha una llinda, procedent segurament d'un pou de gel, amb una inscripció on diu: BENEDICITE GELU ET FRIGUS, DOMINO. BENEDICITE GLACES ET NIVES, DOMINO (Beneïu gel i fred, Senyor, beneïu glaços i neus, Senyor).. Va ser construïda al segle XVIII, probablement a l'època en què es va restaurar la masia. Degué ser restaurada l'any 1883, data que podem veure a la façana, sota un escut heràldic.