Capella de Sant Llogari de Castellet o de la Sala
(Castellterçol - Moianès)

Castellterçol - Sant Llogari de Castellet o de la Sala

Castellterçol - Sant Llogari de Castellet o de la Sala (Foto: Claudefà, 2013)

Situació La Sala de Sant Llogari
Situada al costat del mas de la Sala, al costat d'un camí que va de Monistrol a Castellterçol, dalt d'un pujol rocallós a la vora de la riera de Sant Joan. Està documentada des de l'any 939, coma sufragània de Santa Maria de Moià. El segle XIV fou traspassada a Sant Fruitós de Castellterçol i el 1550 passà com a sufragània de Sant Martí de Granera, per permuta amb Sant Julià d'Úixols. L'edifici, d'una sola nau amb transsepte, és d'època romànica, però molt alterat per reformes dels segles XVII i XVIII. Es conserva inalterat l'absis semicircular, del segle XII