Can Barnils
(Sant Quirze Safaja - Moianès)

Sant Quirze Safaja - Can Barnils

Sant Quirze Safaja - Can Barnils (Foto: Viquipèdia)

Sant Quirze Safaja - Can Barnils (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí de Barnils
Es correspon amb l'antic Mas Hortolà, una masia del segle XVI o XVII, l'origen de la qual cal cercar-lo al segle XIII. Cap a la fi del segle XV va passar per matrimoni a la família Barnils. Es conserva l'edifici antic, que es va convertir en masoveria un cop es va alçar la casa nova, a començament del segle XIX. De la façana d'aquest edifici en destaca el portal, amb dues pilastres que sostenen la llinda, igual que el balcó central, al costat del qual hi ha un rellotge de sol. També hi ha un escut amb la data de 1807. Actualment està destinada al turisme rural.