Molí de Llobateres
(Sant Quirze Safaja - Moianès)

Sant Quirze Safaja - Molí de Llobateres (Foto: Jesús Cano Sánchez, 2010)

Sant Quirze Safaja - Molí de Llobateres (Foto: Ignasi Canals - Arxoi C.E.C.-, 1920)

TipusMolí
Situació Camí avall de les Torres
Es coneix també amb els noms de molí de Centelles, molí de la Torre o molí de Fontubal. Situat sobre el riu Tenes, és d'origen medieval tot i que bona part de les actuals estructures, molt deteriorades, són més tardanes. Originalment no aprofitava l'aigua del riu sinó de la propera font Tubal. Conserva la torre, del segle XIII, que és la part més antiga. Quan als segles XVI o XVII es va adaptar com a habitatge es van obrir les actuals finestres, substituint les antigues espitlleres. Al soterrani hi ha el carcabà. El mas adossat té la data de 1694.