Font de Sant Nebridi
(Terrassa | Sant Pere i Vallparadís - Vallès Occidental)

Terrassa - Font de Sant Nebridi (Foto: Alfons Martín, 2015)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorSantiago Padrós
Situació Darrera l'absis de l'església de Sant Pere
Situada dins el recinte de les esglésies de Sant Pere. Originalment estava situada a l'entrada del recinte. En les reformes del conjunt es va ubicar darrera l'absis de l'església de Sant Pere. Obra de Santiago Padrós, va ser inaugurada l'any 1951, en el marc del centenari de la fundació de la seu episcopal d’Ègara. Ben integrada dins el conjunt, forma un arc de mig punt fet amb carreus de pedra rogenca, el qual emmarca un mosaic que representa a Sant Nebridi, bisbe egarenc del segle V. A sota hi ha una làpida on s'hi llegeix: Commemoratio XV centenarii fundationis Sedis Episcopalis Egarensis.