Capella de Sant Josep o del Pilar, de la Talladella
(Castellcir - Moianès)

Castellcir - Capella de la Talladella

Castellcir - Capella de la Talladella (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Camí de Santa Coloma Sasserra
Situada a la vora del camí a Santa Coloma Sasserra, al costat del mas de la Talladella. Degué ser construïda al segle XVII. Surt esmentada en la consueta escrita pel rector de Castellcir, Francesc Coma, l'any 1666, en la qual es diu que está contigua a la casa de la Tayadella, ab un altar de St. Joseph, vuy esta pobrement adornada per quant los amos estan en Barcelona, y tot se ho han aportat.

És una capella senzilla, de nau rectangular, coberta amb volta de canó, oberta amb portal de llinda recta i coronada amb una espadanya. Dedicada inicialment a Sant Josep, més tard va ser dedicada a la mare de Déu del Pilar.