Cal Comes
(Collsuspina - Moianès)

Collsuspina - Cal Comes

Collsuspina - Cal Comes (Foto: Albert Esteves, 2016)

AutorRamon Casan, m.o.
Situació Carrer Major, 28
Segons s'explica a la fitxa del patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona, es conserva un document sobre el projecte de construcció de la casa datat el 15 de juny de 1679, especificant que Francesc Monpar, pagès de Sant Fruitós de Balenyà, encarrega "fabricar una casa nova" a Ramon Casan, mestre de cases de Moià però procedent de Tours. El contracte especifica que en dos anys Casan aixecaria una casa al lloc de Collsuspina. De fet, a la llinda monolítica del portal s'hi pot llegir Francesc Monpar 1680. Pel que sembla, també aquesta casa va tenir funcions d'hostal, almenys durant dos segles.