Casetes de la platja de Garraf
(Sitges | Massís del Garraf - Garraf)

Sitges - Casetes Garraf

Sitges - Casetes Garraf (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sitges - Casetes Garraf (Foto: Josep Gaspar (Fons Gaspar - Institut Cartogràfic de Catalunya), 1929)

TipusElement singular
Situació Platja de Garraf
Les primeres casetes de la platja de Garraf, anomenades "botigues" per la gent de la comarca, van ser construïdes cap a la fi dels anys vint, quan els estiuejants van començar a bastir barraques amb canyes i uralita per passar les nits dels caps de setmana. Posteriorment van anar adquirint el seu aspecte de casa i, cap als anys quaranta, es van formalitzar els contractes amb Marina. Fetes de fusta i pintades de verd i blanc, envolten la mitja lluna de la platja atorgant-li una especial i característica fesomia.