Padró, llosa sepulcral i creu de Sant Cugat de Gavadons
(Collsuspina - Moianès)

Collsuspina - Creu del cementiri de Sant Cugat de Gavadons (Foto: Alberto González Rovira, 2018)

TipusElement singular
Situació Al costat de l'església de Sant Cugat de Gavadons
A la vora de l'església de Sant Cugat de Gavadons hi ha tres elements dignes de ser ressenyats.

Un d'ells és el padró, una gran llosa arrodonida, amb diversos forats. És probable que el central servís per aguantar la creu i el més gran per contenir els objectes litúrgics que es feien servir per fer les benediccions. Hi ha gravades les lletres dels punts cardinals però estan mal orientades degut a la mala ubicació feta en la darrera restauració.

Un altre element interessant és la llosa sepulcral que ara fa de banc, al costat de la porta. Té el relleu d'un escut que sembla correspondre a la família Miravalls. Podria ser del segle XIV o XV.

El darrer element a destacar és la creu que hi ha al mur del cementiri. És una creu amb els braços en forma de sageta, que podria ser del segle XVIII o començament del XIX.