El Grau
(L'Estany - Moianès)

L'Estany - El Grau

L'Estany - El Grau, cobert exterior

L'Estany - El Grau, cobert exterior (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer de Sant Isidre
És una masia de grans proporcions situada a un extrem del nucli urbà. Per la data inscrita a la finestra principal de la façana podem deduir que va ser construïda al segle XVIII, sense descartar que pogués tractar-se d'una reforma sobre un edifici preexistent. El cos principal, de planta baixa i dos pisos, té planta rectangular i teulada a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal. aquesta s'obre amb portal adovellat i finestrals emmarcats amb pedra motllurada. El principal té inscrita la data de 1768. La façana lateral de llevant presenta una doble galeria d'arcs de mig punt. Al voltant de la casa hi ha diverses dependències pel bestiar i les tasques agràries, una d'elles està datada l'any 1755 i una altra té una interessant volta de canó de pedra.