Carrer Major - Rodors
(L'Estany - Moianès)

L'Estany - Carrer Major-Rodors

L'Estany - Carrer Major-Rodors (Foto: Graciel·la Vidal, 2016)

L'Estany - Carrer Major-Rodors (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Carrer Major - Rodors
El carrer major surt de la plaça del Monestir i enllaça amb el camí de Rodors, antic camí ral de Moià. Aquí s'aplegaren les primeres cases construïdes entorn de l'abadia però, amb la decadència d'aquesta i potser a conseqüència del fort terratrèmol de 1448, es va anar despoblant fins que tot el poble va quedar reduït a només 7 famílies, segons el cens de l'any 1553.

Amb la represa del segle XVIII el carrer ca anar configurant-se poc més o menys tal com el podem veure ara. Hi ha diverses cases que, ben restaurades, han conservat intactes les obertures originals, portals i finestres, algunes d'elles amb dates inscrites a les llindes, corresponents a la primera dècada del segle XVIII.