Passatge Arquitecte Millàs
(Barcelona | Vilapicina - Torre Llobeta - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Arquitecte Millàs (Foto: Graciel·la Vidal, 2016)

Barcelona - Passatge Arquitecte Millàs (Foto: Mª Ángeles Toribio, 2023)

AutorAntoni Millàs Figuerola
Situació Passatge Arquitecte Millàs
El passatge, situat on hi hagué l'heretat de Can Garrigó i ara entre els carrers Malgrat i Santapau, conserva divuit de les cases que la Cooperativa d'Empleats dels Tramvies de Barcelona hi va construir l'any 1925. Respon al mateix tipus i moment politicosocial que el Passatge de l'Esperança: Barcelona, gran capital que creix amb esdeveniments com l'Exposició de 1929 i la implantació de transports innovadors com el metro. L'estil és, però, més homogeni i menys ornamental que en aquest. El conjunt havia de ser de trenta-dues cases de planta baixa i quatre amb dues plantes.

A aquest arquitecte, se'l considera representant d'un modernisme eclèctic, fet que potser és més evident en els projectes de grans cases burgeses de l'Eixample i altres barris.