Cal Marfà
(Monistrol de Calders - Moianès)

Monistrol de Calders - Cal Marfà

Monistrol de Calders - Cal Marfà (Foto: Albert Esteves, 2015)

Situació Carrer Fèlix Estrada Saladich, 13
Tot i que actualment és una casa de carrer entre mitgeres, originalment era una casa aïllada. A l'interior de la casa hi ha una llinda amb la data de 1615 però va ser modificada i ampliada durant al segle XVIIII. Així, a la façana, podem veure dues finestres amb les llindes inscrites on s'hi llegeixen les dates de 1749 i 1776 i els noms de Josep i Jaume Puigmartí, i l'ofici de ferrer. També a la llinda de la porta, de l'any 1778, apareix aquest darrer nom i un seguit de dibuixos relatius a la feina de ferrer.

A començament del segle XX va servir d'allotjament a les monges Carmelites de Monistrol que van adaptar les serves dependències a l'ensenyament.