Dolmen del Pla de Trullars (o Trullàs)
(Monistrol de Calders - Moianès)

Molnistrol de Calders - Dolmen del Pla de Trullars (Foto: Cartell informatiu al poble de Monistrol)

TipusMegàlit
PeríodePrehistòria
Situació Camí que surt de la urbanització Masia del Solà
Es tracta d'un megàlit del tipus de cambra simple, de mida força gran en comparació amb els que es troben a la comarca. Aquest tipus de sepulcres pertanyen a l'Edat del Bronze, entre el 2000 i el 1500 a. C. aproximadament.

Va ser restaurat l'any 2005 per l'equip de Arqueociència conjuntament amb el consorci de turisme del Moianès i l'ajuntament de Monistrol de Calders. Forma part de la ruta de la pedra seca.

Al mirador s'hi pot accedir pel camí de Granera o per la part de la urbanització Masia del Solà , i des de el mirador s'hi poden observar una fantàstica vista panoràmica cap a la Mola, els Pirineus i la Vall de Marfà.

Informació: Ajuntament de Monistrol de Calders