Molí d'en Sala
(Monistrol de Calders - Moianès)

Monistrol de Calders - Molí d'en Sala

Monistrol de Calders - Molí d'en Sala (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusMolí
Situació Camí de Monistrol a la Clusella
Molí fariner situat a l'esquerra de la riera de Sant Joan, a ponent del mas Rubió, a uns 3 km del poble. Té un origen molt antic (està documentat des de 1192), quan pertanyia al mas Sala Abadal. Té com a característica singular l'existència de de dues basses, que permetien una major producció.

Els edificis actuals, molt modificats en la darrera restauració, són del segle XVIII. Es conserven les basses i les seves canalitzacions. Durant els anys vuitanta, les basses van ser utilitzades com a piscifactoria. Actualment el conjunt està destinat al turisme rural.