Mas del Bosc de Mussarra
(Monistrol de Calders - Moianès)

Monistrol de Calders - Mas del Bosc de Mussarra

Monistrol de Calders - Mas del Bosc de Mussarra (Foto: Albert Esteves, 2016)

Monistrol de Calders - Mas del Bosc de Mussarra (Foto: Gustau Erill, 2008)

Situació Camí que surt de la carretera B-124, km 31,7
A la serra de Mussarra hi havia hagut un bon nombre de masies que havien arribat a tenir parròquia pròpia. El mas Bosc està documentat des de 1112, en una donació feta pels senyors de Calders als monjos de Sant Benet de Bages.

La part antiga de l'actual conglomerat constructiu data de 1570, si atenem a la inscripció del portal. Degué ser reformada l'any 1628. L'any 1729 s'hi va instal·lar una comunitat de preveres de Moià, que en va acabar assolint la propietat. L'any 1789 es va fer una nova ampliació. Al segle XX es van anar afegint noves construccions aprofitant materials de diverses masies rònegues, com el mas Pujol, el casalot o el mas Pla. També es va construir una capella, dedicada a la Mare de Déu del Roser.