Mas Mussarra
(Monistrol de Calders - Moianès)

Monistrol de Calders - Mas Mussarra

Monistrol de Calders - Mas Mussarra (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Camí que surt de la ctra. B-124
Situada a l'altiplà de Mussarra, topònim d'origen àrab, formava part d'un conjunt de masos (la major part desapareguts) que en època medieval constituïen una parròquia, centrada en la capella de Sant Pere, que forma part d'aquesta masia. Tot i el seu origen molt antic, l'edifici actual, que ha estat acuradament restaurat, és una construcció pròpia del segle XVII, amb portal adovellat de punt rodó i finestrals emmarcats amb grans carreus de pedra.

L'agost del 1714 aquesta masia acollí les tropes borbòniques comandades pel Conde de Montemar, que atacà les tropes austriacistes del Marquès del Poal a la batalla de Talamanca, que tingué lloc a prop, a sota i al sud de la masia.