Mas el Rossinyol
(Monistrol de Calders - Moianès)

Monistrol de Calders - Mas Rossinyol (Foto: Albert Esteves, 2016)

Monistrol de Calders - Capella del Mas Rossinyol

Monistrol de Calders - Capella del Mas Rossinyol (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Camí que surt de la ctra. B-124, km 28,2
Situada a la part meridional del terme, és un gran casalot format per diferents cossos, restaurat modernament. Refet probablement a començament del segle XVII, l'estructura actual sembla més aviat del segle XVIII, amb afegitons moderns. Al davant de la façana principal hi ha una capella, dedicada a la Mare de Déu de Montserrat, a la llinda de la qual hi ha la data de 1832.

Històricament, va pertànyer a la família Rossinyol, emparentada després amb els Gamisans, els quals en van mantenir la propietat fins als anys trenta del segle XX. Llavors va ser adquirida pel polític i financer mallorquí Fèlix Escales, nomenat president de la Generalitat interí l'any 1935 i que després seria procurador en corts durant el règim franquista. La família Escales va vendre el mas als anys vuitanta.