Escola Sant Miquel
(Sant Feliu de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Feliu de Llobregat - Escola Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2016)

TipusEdifici escolar
AutorBonaventura Conill Montobbio (atrib.)
Situació Riera de Pahissa
L'actual Escola-Taller Sant Miquel formava part de l'antiga heretat d'Erasme de Gònima. És un edifici aïllat, format per dos cossos. El cos principal, de planta baixa, pis i golfes, té una torratxa emmerletada a l'extrem que li atorga un aspecte casteller. L'altre edifici, potser unes cavallerisses, era més baix i tenia una curiosa garita a la cantonada. La rehabilitació efectuada l'any 2008 ha transformat notablement aquest segon edifici.

Les transformacions urbanístiques d’aquests darrers anys també han alterat l’heretat d’Erasme de Gònima que s’estenia fins a la part alta de Sant Feliu. Avui la finca s’ha compartimentat i el Col·legi Sant Miquel, avui Escola-Taller Sant Miquel, que formava part de la mateixa propietat, ha quedat com un element aïllat, però, més fàcilment visible.

Es desconeix la data de construcció i l'autoria però s'ha atribuït a l'arquitecte Bonaventura Conill.