Cases del carrer Palau
(Moià - Moianès)

Moià - Casa de la Coma (Foto: Albert Esteves, 2016)

Moià - Ca l'Escabellat

Moià - Ca l'Escabellat (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Palau, 25-27-33
El carrer Palau o de l'Hospital va aparèixer com un segon raval, cap al segle XVII, delimitat per l'antiga muralla. Segons la tradició, el nom prové de l'antic palau que els comtes de Barcelona utilitzaven quan venien a Moià. Té alguns edificis interessants, de diferent època. Del segle XVIII podem esmentar Cal Granoia (o Cal Canet), que segons les dates inscrites a les llindes, es va construir entre 1720 i 1744. Del segle XIX tenim Ca l'Escabellat, amb dos grans portals de maó vist i pedra berrugada, i balconada al pis principal. I dels anys 1920-25, la Casa de la Coma, construïda pels amos del mas del mateix nom, situat als afores del poble.