El Casal (antiga rectoria)
(Moià - Moianès)

Moià - El Casal

Moià - El Casal, detall

Moià - El Casal, detall (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Sant Antoni, 14 / Francesc Viñas
L'actual Casal està ubicat a l'edifici de l'antiga rectoria, reformat a començament del segle XVII però d'origen anterior. L'any 1925, quan es va fundar el Centre Catòlic, va esdevenir la seva seu i es va transformar per habilitar-hi una sala de teatre i cinema i, més modernament, una cafeteria.

L'edifici conserva la façana del segle XVII, que dona al carrer de Sant Antoni, amb un portal adovellat de mig punt i una capelleta amb la imatge del sant. La façana del carrer Francesc Viñas presenta una balconada amb tres obertures de llinda recta, emmarcades amb carreus de pedra.