Qui som?

PoblesdeCatalunya.cat és una iniciativa de la Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català, una entitat sense ànim de lucre que té com objectiu la divulgació del patrimoni històric i artístic dels municipis de Catalunya.

PoblesdeCatalunya.cat s'adreça, en general, a tota mena de públic interessat en el coneixement del seu entorn històrico-artístic i pretén ser una eina d'ajut a l'hora de preparar itineraris de turisme interior, una base de dades de suport als investigadors o en l'àmbit de la docència, com un instrument de suport per a mestres i alumnes.

En aquest sentit, la informació es presenta d'una forma homogènia i entenedora, partint de les fonts disponibles més fiables, posant èmfasi en la part visual i defugint les descripcions exhaustives i la terminologia tècnica o erudita, en la mesura que això pugui ser un obstacle per a la seva comprensió en un lector no especialitzat. Bona part de la informació està basada en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, els Mapes de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona o els Catàlegs de Patrimoni dels Ajuntaments, sovint ampliada amb bibliografia especialitzada.

Tanmateix, PoblesdeCatalunya.cat ha previst, per a cada element patrimonial, un espai d'ampliació d'informació obert a qualsevol persona que vulgui incorporar-hi dades, treballs o estudis que hi facin referència i que podrien ser d'interès també per a historiadors i especialistes. Igualment, s'ha inclòs una galeria d'imatges per a tothom que vulgui adreçar-nos fotografies, actuals o antigues, per tal de complementar al màxim la informació gràfica disponible.

Els criteris de selecció dels diferents elements patrimonials es fonamenten en el seu interès històric i artístic, des d'un punt de vista general i local, en el seu estat de conservació i en la informació disponible. En molts municipis la manca d'informació és un element limitatiu determinant que pot ser causa de mancança d'algun element en concret o d'inexactituds en algunes ressenyes, així com la impossibilitat d’accedir a determinats bens patrimonials de titularitat privada. Esperem que mica a mica aquestes deficiències puguin ser pal·liades amb les aportacions dels nostres usuaris i col·laboradors.

PoblesdeCatalunya.cat és un projecte sense ànim de lucre, que es nodreix en exclusiva del treball voluntari i desinteressat de les persones que hi participen i col·laboren, a les quals volem agrair des d'aquí el seu inestimable interès i dedicació.

Per a qualsevol comentari o informació podeu adreçar-vos a fundacio@poblesdedatalunya.catMapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de la Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català