Qui som?

poblesdeCatalunya és una iniciativa del Centre d'Estudis i Divulgació del Patrimoni (CEDIP) que té com objectiu la divulgació del patrimoni històric i artístic dels municipis de Catalunya a través d'internet.

poblesdeCatalunya s'adreça, en general, a tota mena de públic interessat en el coneixement del seu entorn històrico-artístic i pretén ser una eina d'ajut a l'hora de preparar itineraris de turisme interior o en l'àmbit de la docència, com un instrument de suport per a mestres i alumnes.

En aquest sentit, la informació es presenta d'una forma homogènia i clarament entenedora, posant èmfasi en la part visual i defugint les descripcions exhaustives i la terminologia tècnica o erudita, en la mesura que això pugui ser un obstacle per a la seva comprensió en un lector no especialitzat.

Tanmateix, poblesdeCatalunya ha previst per a cada element patrimonial un espai d'ampliació d'informació obert a qualsevol persona que vulgui incorporar-hi dades, treballs o estudis que hi facin referència i que podrien ser d'interès també per a historiadors i especialistes. Igualment, s'ha inclòs una galeria d'imatges per a tothom que vulgui adreçar-nos fotografies, actuals o antigues, per tal de complementar al màxim la informació gràfica disponible.

Els criteris de selecció dels diferents elements patrimonials es fonamenten en el seu interès històric i artístic, des d'un punt de vista general i local, en el seu estat de conservació i en la informació disponible. En molts municipis la manca d'informació és un element limitatiu determinant que pot ser causa de mancança d'algun element en concret o d'inexactituds en algunes ressenyes. Esperem que mica a mica aquestes deficiències puguin ser pal·liades amb les aportacions dels nostres lectors-col·laboradors.

poblesdeCatalunya és un projecte sense ànim de lucre, que es nodreix en exclusiva del treball voluntari i desinteressat de les persones que hi participen i col·laboren, a les quals volem agrair des d'aquí el seu inestimable interès i dedicació.

Per a qualsevol comentari o informació podeu adreçar-vos a cedip@poblesdecatalunya.catMapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP