Casa Josep Busquets
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Casa Josep Busquets

Canet de Mar - Casa Josep Busquets (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Ample, 22
Josep Busquets, juntament amb el seu germà Joan, es va instal·lar a l'Havana, on va obrir un gran negoci de fleques i posteriorment de carburants. Els dos germans alternaven les seves estades a Cuba amb les estades a Canet, on es van fer cadascú una casa senyorial d'estil neoclàssic.

La casa, amb 627 m² construïts, segons el cadastre, és un edifici cantoner, de planta baixa i dos pisos, amb torratxa poligonal. L'ús de la fulla de palma com a motiu decoratiu, els frontons, els grans finestrals i els balcons correguts, la torre mirador i el jardí "tropical", com aquells de les colònies, defineixen aquests casalots classicitzants (també en van promoure de modernistes) que caracteritzen el carrer Ample i Canet mateix a partir del retorn dels indians.