Clínica Barraquer
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Clínica Barraquer, edifici original

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJoaquim Lloret Homs
Situació Laforja, 86-88 / Muntaner, 314
Va ser concebut com a clínica oftalmològica i alhora residència del doctor Ignasi Barraquer. L'edifici, en cantonada, va ser construït entre 1934 i 1941, projectat per Joaquim Lloret, el qual barreja conceptes racionalistes i expressionistes amb un llenguatge inspirat en l'art déco, que es manifesta sobretot a l'interior. Originalment, constava de planta baixa, dos pisos i l'àtic-habitatge. Durant els anys cinquanta es va construir una segona fase al carrer Laforja i l'any 1971, l'arquitecte Salvador Capella va ampliar en alçada mantenint, en gran manera, la configuració original, tot i que la cantonada ha perdut personalitat i força expressiva en desaparèixer el cos circular de l'àtic.