Casa Paulina Batllori
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Balmes, 205 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorJosep M. Abades Blanchart
Situació Balmes, 205
Edifici entre mitgeres projectat l'any 1935 per un arquitecte molt poc documentat, Josep Maria Abades Blanchart (1892 - 1950). S'inscriu dins l'estètica Beaux Arts, una de les tendències que va adquirir l'esperit noucentista durant els anys trenta i que va tenir continuïtat després de la Guerra.

La façana és simètrica, sumptuosa, jerarquitzada. El pis principal es destaca pel seu balcó corregut, amb balustrada. La resta de pisos es disposen amb un doble balcó central i balcons individuals ovals a les crugies laterals Les baranes són de forja excepte a l'àtic, que són de pedra artificial. Destaca especialment el sobreàtic, amb mansarda, ennoblit amb frontons i gerros de fruits sostinguts per infants.