Casa Astier
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Balmes, 209 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEusebi Bona Puig
Situació Balmes, 209-211
Edifici de l'any 1932, reformat pel mateix arquitecte, Eusebi Bona, l'any 1943. Són dues cases de pisos concebuts amb façana unitària i perfectament simètrica. Els eixos verticals de les mitgeres reben un tractament diferenciat, amb un cos lleugerament sobresortit. L'horitzontalitat es veu remarcada amb el balcó corregut de la planta principal, i els tres eixos corresponents als pisos més alts, cadascun d'ells tractat de manera diferenciada, el superior en forma de mansarda.

Al centre del pis principal hi ha una fornícula amb una reproducció de l'estàtua d'Asclepi trobada a Empúries l'any 1909.