Palau Meca
(Barcelona | Carrer Montcada - Barcelonès)

Barcelona - Palau Meca (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Palau Meca (Foto: Albert Esteves, 2006)

Barcelona - Palau Meca (Foto: José Aguado, 2017)

Situació Montcada, 19
El palau està documentat des del 1349, quan va ser adquirit per Jaume Cavaller. D'ell va passar a la seva filla Felipa, casada amb Ramon Desplà i de Gualbes. L'any 1424 va ser adquirida per Elionor de Cervelló i d’Erill, però va ser venuda pocs anys després i va passar per diverses mans fins que, l'any 1459 va ser comprada per Gabriel de Caçador i Claret, la filla del qual, Isabel, es va casar amb Galceran Meca i de Clasquerí, senyor de Vergós i governador. Els Meca van mantenir la propietat al llarg del segle XVI i van associant el seu nom a la casa. El 1719 va ser venut a la família Milans, que va reformar completament l'edifici dins l'estil barroc propi de l'època, després que resultés malmès durant la guerra de Successió.

L'edifici s'estructura al voltant d'un pati, accessible a través d'un vestíbul amb arc rebaixat. El pati interior té una escala monumental descoberta que dona accés a la planta noble, la qual té algines estances cobertes amb enteixinats policroms. La façana té balcons de llosa motllurada i un ampli portal d'arc rebaixat.

Actualment forma part del Museu Picasso.