Finestres del carrer Adra
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Finestra gòtica del carrer Adra (Foto: Albert Esteves, 2021)

El Masnou - Finestres gòtiques del carrer Adra

El Masnou - Finestres gòtiques del carrer Adra (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Adra, 35
Es tracta de dues finestres gòtic-renaixentistes, incrustades en una casa construïda cap als anys seixanta del segle XX, de procedència desconeguda. El més probable és que sortissin d'algunes de les antigues masies que van desaparèixer en aquella època.

Una de les dues, té una decoració escultòrica molt interessant, amb elements figuratius, l'escena de l'Anunciació al timpà, àngels a les impostes i caparrons als lòbuls de l'arc. Curiosament, aquesta finestra és gairebé idèntica a la de la masia de Can Bell, de Sant Cugat del Vallès (vegeu enllaç). L'altra, segurament de procedència diferent, és molt més senzilla, de tipus polilobulat.

Segons l'historiador de l'art, Quim Graupera, la finestra més treballada és una còpia de finals del segle XIX o inicis del XX.