Casa Higínia del Pozo
(Barcelona | Carrer Montcada - Barcelonès)

Barcelona - Placeta de Montcada, 1-3 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Placeta de Montcada, 1-3 (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorFelip Ubach Corbella (reforma) / Josep Fontserè Mestre (dues reformes)
Situació Placeta de Montcada, 1-3
Conjunt de diversos edificis juxtaposats fruit de diverses remodelacions i reformes (Felip Ubach, 1865, Josep Fontserè, 1870 i 1873), però que conserva en gran manera l'aspecte exterior que devia tenir al segle XVIII. La façana que dona a la placeta i al carrer de Montcada s'enrasa a les dues amplades formant un reclau. La planta baixa, de pedra vista, s'obre amb un seguit de grans arcs escarsers, el principal ben motllurat. El primer pis té un balcó corregut que es doblega seguint el perfil de la façana. Els altres pisos tenen balcons individuals i estan decorats amb uns senzills esgrafiats geomètrics.

Aquest és un cas de casa-fàbrica, primer de la família Català (Isidre Català Vives), amb taller allà almenys des de 1749, productors de seda pintada a la xinesca. El 1861 pertany a Higínia del Pozo i el 1863 és un magatzem d'adrogueria i química, fet, que amb canvis de propietat, es perllonga fins a principis del segle XX.