Església de Sant Climent de Talltorta
(Bolvir - Cerdanya)

Bolvir - Sant Climent de Talltorta (Foto: Albert Esteves, 2022)

Bolvir - Sant Climent de Talltorta. Interior

Bolvir - Sant Climent de Talltorta. Interior (Foto: MuseuEspaiCeretania, 2012)

Situació Talltorta
En aquest sector del terme hi hagué tres esglésies romàniques, totes elles desaparegudes. Eren Santa Fe de Talltorta, situada vora el riu Rigal, Sant Grau de Talltorta, al despoblat del mateix nom, i Sant Climent del Soler, situada a llevant del pont del Soler, antecessora parroquial de Sant Climent de Talltorta. De les tres se'n perd el rastre ja al segle XVII. L'actual església de Sant Climent va ser construïda a partir de l'any 1667 sobre les runes de l'anterior, de la qual se'n van descobrir les restes al subsòl de la nau.

El més interessant de l'església són les pintures murals del segle XVIII que cobreixen pràcticament tot l'interior del temple, declarades Bé Cultural d’Interès Nacional.