Restes de Ca l'Arumí
(Vic | Nucli antic - Osona)

Vic - Restes de Ca l'Arumí

Vic - Restes de Ca l'Arumí (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Riera, 19
De l'antiga botiga i fàbrica de xocolata Arumí, projectada per Manuel J. Raspall l'any 1916, en resten la porta, una finestra del primer pis i un finestral de la planta baixa. La porta té una forma curiosa, amb la part baixa més estreta. Relligant porta i finestra hi ha la llegenda AVE MARIA, envoltada de garlandes. El finestral de la planta baixa conserva els vitralls originals. Una part de la decoració interior es troba actualment instal·lada al restaurant Petra, al barri del Born a Barcelona (vegeu enllaç).

Al relat No em dic Laura, Maria Àngels Anglada fa una descripció ben personal de la xocolateria, Però la principal atracció per als infants del carrer era, innegablement, la botiga de la xocolata Arumí, amb taulells llarguíssims, damunt el marbre dels quals brillaven com pedres precioses, en grans pots de vidre, els caramulls de caramels àcids, les ametlles i avellanes torrades, els anissos, les ametlles blanques i rosades de bateig, i més endavant els bombons i la xocolata, que servien, si mai se’n podia haver, amables dependents amb bates groguenques.