Cal Peró
(El Papiol - Baix Llobregat)

El Papiol - Cal Peró

El Papiol - Cal Peró (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Llibertat, 19
La saga de Cal Peró la va iniciar Gaspar Pagès, de cal Pagès, a començament del segle XVIII. L'any 1790, Teresa Pagès Gener es va casar amb Francesc Bou Mitjans, de cal Piler. La família Bou s'hi va mantenir fins ben entrat el segle XX*. La casa està formada per dos cossos de diferent alçada bastits amb maçoneria de pedra irregular, actualment vista. Les dues portes i una finestra són d'arc escarser, emmarcades amb maons. És un dels pocs exemples que queden al nucli urbà d'arquitectura popular, poc alterada.

*Ahicart Amigó et al. (2019) Exposició: Motius de cases i gent. El Papiol: Espai de Recerca pel Patrimoni del Papiol. Biblioteca Municipal.