Ruïnes de l'església de Sant Pere de Boí
(Boí - Alta Ribagorça)

Ruïnes de l'església de Sant Pere de Boí (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2014)

Ruïnes de l'església de Sant Pere de Boí. Pica baptismal

Ruïnes de l'església de Sant Pere de Boí. Pica baptismal (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2014)

Situació Afores de Boí, camí de Caldes
Necessita intervenció urgent
A uns 300 m del poble de Boí, en direcció a Caldes, hi ha les escasses restes de l'antiga església de Sant Pere, de la qual no hi ha referències històriques. Només resten algunes filades d'un mur lateral, que semblen bastant refetes. Es tractava d'una capella de nau única, segurament capçada amb un absis semicircular i coberta amb encavallada de fusta. Sorprèn veure, encastada entremig de les pedres, una pica baptismal d'època medieval. Davant de les ruïnes de l'església hi ha una capelleta votiva amb un mosaic.

D'aquesta església procedeix un magnífic frontal d'altar conservat al MNAC.