Capella del Mas Carreras
(Roda de Berà - Tarragonès)

Roda de Barà - Ermita Mas Carreras (Foto: Ricard Vilà, 2021)

Roda de Barà - Ermita Mas Carreras (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep M. Jujol Gibert (interior)
Situació Mas Carreras, 15 / Av. Reina Fabiola
InterèsEspecial interès Interessant
De l'antic mas Carreras (antigament mas Guinovart) es conserva només la capella neogòtica, construïda a començament del segle XX. El seu interès radica especialment en el seu interior, redissenyat, entre 1935 i 1940, per Josep M. Jujol, un dels arquitectes modernistes més prestigiosos, que va mantenir l'estil quan ja havia passat totalment de moda. La decoració és plenament jujoliana, amb vitralls coloristes, frases llatines en lletra gòtica esgrafiades a les parets i nombrosos objectes decoratius dissenyats també per Jujol: làmpades, creus, canelobres. La capella està presidida per una imatge del Sagrat Cor.

El mas, on Jujol havia deixat també la seva empremta, va ser enderrocat als anys noranta. La capella va ser adquirida per l'Ajuntament i es pot visitar prèvia reserva a través del Museu de la Ràdio.