Casa Domènech i Montaner
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Casa Domènech i Montaner (Foto: Albert Esteves, 2007)

Canet de Mar - Casa Domènech i Montaner (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorLluís Domènech i Montaner / Pere Domènech Roura
Situació Riera Buscarons, 3 / Riera Gavarra, 2
InterèsEspecial interès Interessant
Situada a la confluència de les rieres Buscarons i Gavarra. La casa s'adapta a la planta del terreny i forma un trapezi irregular. Del segle XVIII, va ser reformada entre els anys 1918 i 1920 per Domènech i Montaner, el seu fill Pere i el seu gendre, Francesc Guàrdia i executada pel mestre d'obres canetenc Josep Cabruja. La façana principal està situada just al xamfrà i es caracteritza per la seva tribuna d'arcs lobulats i un capcer de timpà llis, emmarcat amb maons. També és de maó vist, amb detalls ceràmics provinents de la fàbrica Pujol i Bausis, tot el pis superior, coronat amb una destacada cornisa motllurada. A les façanes laterals hi ha finestres coronelles de tradició gòtica, en una, i balcons amb barana de pedra a l'altra. Actualment, acull el Museu Domènech i Montaner.