Escola de Teixits
(Canet de Mar - Maresme)

Canet - Antiga fàbrica Floris-Busquets (Foto: Alberto González Rovira, 2015)

TipusEdifici escolar
AutorJoan Rubió Bellver (reforma)
Situació Plaça Indústria, 1
L'Escola de Teixits de Punt va ser promoguda per la Mancomunitat de Catalunya en uns terrenys adquirits per l'Ajuntament (la casa pairal dels Misser i part de l'horta de Can Muní). Es va inaugurar l'any 1922. Després de la dictadura de Primo de Rivera i sota l'impuls de Josep Fors Vidal, s'emprèn la reforma de l'Escola i es decideix l'ampliació i reforma de l'antic edifici seguint el projecte de Joan Rubió Bellver (1933). Va replicar l'edifici preexistent, d'estructura interior metàl·lica. Es diferencia d'aquell per l'ús de l'arc rodó a les obertures superiors i a la galeria d'unió d'ambdós.

L'any 1943 la Diputació acorda l'adquisició de la nau Floris i Busquets, projectada per Domènech Roura, per allotjar-hi la sala de màquines de l'escola.

El 2006 es va signar un protocol de reconversió de l'Escola Universitària en centre de recerca, innovació i transferència tecnològica subscrit per la Diputació i els Ajuntaments de Canet de Mar i Mataró.