Cementiri - Panteó Font Montells
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Panteó Font Montells (Foto: Albert Esteves, 2007)

Canet de Mar - Panteó Font Montells (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

AutorLluís Domènech i Montaner / Pau Gargallo (escult.)
Situació Sant Marc
Obra de l'any 1909. Té planta quadrada, amb escultures al·legòriques dels evangelistes als quatre angles. La porta és neoromànica. Hi destaca la cúpula semiesfèrica revestida de trencadís ceràmic multicolor. Les quatre escultures de les cantonades són obra d’en Pau Gargallo i la porta de ferro del taller de forja Miquel Soler de Canet.

Carles Sàiz, historiador del Centre d'Estudis Canetencs, ens aporta la següent informació: el panteó Font Montells originalment era el panteó de la família Font Montaner, per ser Isabel Montaner i Vila esposa del navilier Ramon Font Torres. Alhora, Isabel de Montaner era tia de Lluís Domènech i d'aquí li vingué l'encàrrec. El panteó va estar fet a principi de segle i al fons de Lluís Domènech dipositat a l'arxiu del COAC de Barcelona es conserven els plànols del projecte original.