Cementiri - Panteó Pau Font
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Panteó Pau Font (Foto: Albert Esteves, 2007)

Canet de Mar - Panteó Pau Font (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorJosep Cabruja Feliu, m. o. (atrib.)
Situació Sant Marc
La família Font era una important nissaga de capitans de vaixell. El panteó, de l'any 1894, va ser fet construir per Pau Font Torres per complir la voluntat de la seva muller, Dolors Roura Carnesoltes. És una mola pètria oberta amb finestres als laterals i una porta frontal d'estil indefinit, damunt la qual hi ha una cornisa amb mènsules i al capcer una corona floral i unes fulles de palmera, de ferro forjat. L'element més destacat és, però, la figura que el corona, l'Àngel del Judici. És obra de l'escultor Francesc Pagès Serratosa.

Rafael Roca afegeix la següent informació:
Aquest àngel té una curiosa història, que és part de la història recent de Canet de Mar. Al començament de la guerra 1936-1939, els milicians de la FAI li van treure una trompeta que portava a la seva mà dreta. Per aquesta raó, encara n'hi diuen l'àngel de la FAI.